Марио, спасил дете от пропаст: Не съм герой, не знам защо мама ме остави в дом

share

Стоях пред дома в Белоградчик  и излязох да видя брат ми Йоан. Тогава чух викове за помощ. Това разказа малкият герой Марио, който спаси с риск за живота си 8-годишно дете в Белоградчик. Видях три деца – двама братя ромчета и едно българче.

Излязох от дома без разрешение, притеснява се Марио. За минути е стигнал до скалите и е видял как едно от децата е паднало в процеп в скалите. „Дръпнах малкия му брат, защото можеше да падне. Слязох долу, беше високо около четири метра“, казва тийнейджърът. Според директорката обаче височината е десет метра. Когато е стигнал до дъното на процепа е казал на 8-годишното дете да се качи на гърба му и подпирайки се с ръце и крака по стените го извадил. „Не съм мислил, автоматично мислих, нямаше време да се обаждам на някой друг“, разказва малкият герой. Малко след това Марио го е свалил на ръце от скалите. На пътя вижда своя приятелка, която вика по телефона Бърза помощ. Линейката обаче закъснява и Марио спира кола на пътя, която откарва детето в болница. Там са му поставили 7 шева.

Не се чувствам герой, викнаха ме за помощ и помогнах с каквото мога. Марио има три братя и всички са в дома. Баща му е на село, а майка му живее в Белоградчик. Не знам защо ме оставиха в дом, просто нямат възможност да ни гледат, споделя Марио. Майка ми ми липсва, идва да ни взема, когато има възможност, каза малкият герой. Марио иска да стане футболист, в момента играе в Балкан Белоградчик, а мечтае да играе в Челси.

Водещи новини

Още новини