Отварят зимни градини за пушачите

share

За да привличат клиентите си пушачи, собствениците на заведения в Благоевград масово са превърнали местата на открито пред кафенетата в зимни градини, тип "скандинавски тераси", предаде БНТ.

Повечето от откритите маси в центъра на Благоевград са заградени с полиетилен, а за покрив е използвана метална конструкция. В повечето от зимните градина има лъчеви печки. Пушачът трябва да бъде в близост до тях, за да се стопли.

Новите зимни градини в Благоевград имат успех и са пълни с пушачи.

Инвестицията започва най-малко от 2 хиляди лева и стига до 100 хиляди за заведение с по-голяма открита площ. 700 лева струва печка с инфрачервени лъчи, а за средно голямо помещение трябват минимум три, пресмятат от бранша.

Самото отопление новите печки, които са вкарани, излиза повече от два пъти по-скъпо, отколкото да отоплиш нормална закрита площ, разказва Павел Иванов, председател на Сдружението на ресторантьорите, хотелиерите и туроператорите - Благоевград.

Собственици на заведения признаха, че са инвестирали пари за градините за пушачи, за да запазят клиентите си, защото в противен случай са обречени на фалит. За последните няколко месеца оборотите им са паднали с близо 50 процента.

Водещи новини

Още новини