Румен Петков: Отговорите за случая "Коиловци" са доста смущаващи

share

"Събрани са 50 подписа, необходими за изслушването на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред за случая с тримата французи-парашутисти, открити на 17 ноември в землището на село Коиловци", съобщи депутатът от Коалиция за България Румен Петков в предаването „Неделя 150” на БНР.

Той заяви, че Народното събрание трябва да сформира временна анкетна комисия, която да провери случая.

По думите на Румен Петков, всички зададени от него въпроси по разследването на случая към министрите на отбраната и на вътрешните работи остават без отговор от тяхна страна или отговорите, които се дават, не отговарят на истината.

„В отговорите има нещо много смущаващо”, категоричен бе Петков и посочи, че са прескочени редица процесуално-следствени действия, като дори не е бил направен оглед на местопрестъплението, а чужденците не са били задържани, а само лекувани.

„Съгласно член 279, ал. 1 от Наказателния кодекс, който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта, се наказва с лишаване от свобода до 5 години”, посочи депутатът от левицата и допълни, че освен всичко друго, у французите е бил открит и морфин, както и специализиран фотоапарат и GPS.

Петков бе категоричен, че България няма интерес да задълбочава този скандал, защото той в крайна сметка ще рефлектира върху взаимоотношенията с Франция.

Водещи новини

Още новини