Благотворителни инициативи вместо цвета в русенски училища за първия учебен ден

Bulphoto (архив)
share

Част от русенските училища и гимназии са избрали да открият учебната година с благотворителни инициативи, съобщават от учебните заведения.

В Основно училище „Любен Каравелов“, в което през лятото имаше пожар, са решили да инициират благотворителна акция за закупуване на пожарогасители за Национална асоциация на доброволците в страната, съобщи заместник-директорът на учебното заведение Деян Стайков, цитиран от БТА.

Той уточни, че по този начин искат да изразят благодарността си за бързата намеса на огнеборците, предотвратила разпространението на пламъците, а и за подкрепата, която получиха след това от учители, бивши и настоящи ученици и техни родители за изчистването и обновяването на коридорите и класните стаи.

Всички 43 училища в област Ямбол са готови за новата учебна година

Девет русенски учебни заведения са заявили готовност да се включат в благотворителна кампания за подпомагане на идеята на Фондация „Александър Русев“ за изграждане на водно-рехабилитационен комплекс за деца и възрастни с ментални и физически затруднения в града, съобщиха от организацията. 

Тя е под надслов „Букет цветя, букет надежда“ и призивът за нея идва от родителите, чиито деца са ни познати като „Златните рибки на Скури“, както и от председателя на Фондацията Илиян Русев – Скури. Основната идея е да се наберат още средства за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения, както и децата и подрастващите да обърнат внимание на децата със специални потребности.

Кутии за дарения ще бъдат сложени в ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Никола Обретенов“, ОУ „Олимпи Панов“, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Тома Кърджиев“, СУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“, ПГ по икономика и управление „Елиас Канети“, ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ и Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“.

Водещи новини

Още новини