Галин Цоков: В последните години българското висше образование направи много добър преход

Булфото (архив)
share

"В последните години българското висше образование направи един много добър преход от гледна точка на реализацията на младите хора от България, от гледна точка на тяхното задържане и кариерно развитие в нашата мила родина". Това каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков на академичното тържество по повод 24 май, което се състоя в Аулата на Софийския университет ''Св. Климент Охридски'', предаде БТА.

Министърът отбеляза, че през годините на своето съществуване, Софийският университет е бил винаги средище на просвещение и на наука, на бъдеще, защото в него се възпитават и обучават младите хора на България.

"Много важно е висшето образование у нас да достигне все по-високи нива на най-добрите проценти при оценките за световните университети. Тази година Софийският университет вече е сред тези 4,7 процента най-добри университети в света, което е огромно постижение'', отбеляза министър Цоков.

Проф. Галин Цоков изрази желанието си Софийският университет и българските висши училища да останат място на духа и на свободата; място на бъдещето, защото в тях се образоват, мотивират и реализират младите хора на България.

"Пожелавам Ви свобода, творчество и възможност. Всички заедно можем да постигнем много", завърши своето приветствие служебният министър на образованието и науката.

Сред официалните гости на празничния академичен съвет беше и служебният заместник-министър на образованието - акад. Николай Витанов.

Стотици българи се преклониха пред делото на светите братя Кирил и Методий

Водещи новини

Още новини