В Ловешка област 880 ученици са със зелен сертификат

Novini.bg
share

В Ловешка област 880 ученици са със зелен сертификат, е станало известно на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщават от общинската администрация.

Началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев е посочил, че в три детски градини има карантинирани групи поради заболяване на деца. През изминалата седмица са направени 5862 теста на ученици от 5-ти до 12-ти клас, като само два са положителни. След PCR единият е дал отрицателен резултат. Осигурени са тестове до края на годината.

Регистрираната 14-дневна заболяемост за областта намалява и е 370 на 100 хиляди население, е съобщила и.д. директор на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Росица Милчева.

По думите й, ваксинирането продължава да върви бавно. Ако за страната има 30,4 на сто ваксинирани, то за областта процентът е 25,6.

Д-р Антонио Маринов, директор на Районната здравна каса, е съобщил, че в институцията е въведена практиката да се работи само със зелен сертификат.

Продължават съвместните проверки за спазване на санитарните мерки. През изминалата седмицата са 166, като са съставени 34 предписания, допълва БТА.

Водещи новини

Още новини