За стимулите и любовта към готварството. Станчо Атанасов, директор на ПГ „Велизар Пеев“ – гр. Своге, с коментар пред Novini.bg.
"Създали сме сериозна материална база за обучение и придобиване на умения за сладкарство, изготвяне на хлебни изделия и кетъринг. Целта ни децата да участват във форуми, за да се създава интерес у тях към професията", разкри той от международен форум, събрал стотици фирми.
Според него така децата виждат как уменията им впечатляват, а така и стимулът е по-висок за съответната професия.
Учениците подготвят множество изделия следучебно време в професионална среда.
От професионалната гимназия вече има успешно реализирани шеф-готвачи. Голяма част от учениците са успешни в сектора.
Novini.bg
По материала работиха Радина Лазарова и Галя Георгиева