Най-сладките неща: Как стимулират учениците за любов към готварството

Pixabay
share

За стимулите и любовта към готварството. Станчо Атанасов, директор на ПГ „Велизар Пеев“ – гр. Своге, с коментар пред Novini.bg.

"Създали сме сериозна материална база за обучение и придобиване на умения за сладкарство, изготвяне на хлебни изделия и кетъринг. Целта ни децата да участват във форуми, за да се създава интерес у тях към професията", разкри той от международен форум, събрал стотици фирми. 

Хлебопроизводителите искат единна 9% ДДС ставка на всички стоки и услуги

Според него така децата виждат как уменията им впечатляват, а така и стимулът е по-висок за съответната професия.

Учениците подготвят множество изделия следучебно време в професионална среда. 

От професионалната гимназия вече има успешно реализирани шеф-готвачи. Голяма част от учениците са успешни в сектора. 

Novini.bg

По материала работиха Радина Лазарова и Галя Георгиева 

Водещи новини

Още новини