Сблъсък между третокласници завърши в болница

Gettyimages
share

Сблъсък между деца в столичното 30 СУ „Братя Миладинови“ завърши с престой в болница за третокласник. Детето е било блъснато в час по физическо от съученик и впоследствие влиза в болница за изследвания със съмнение за комоцио.

„Той е паднал, ударил си е главата, лежал е известно време, дори е загубил за няколко секунди съзнание от стреса, а не от падането, както ми обясниха лекарите“, разказа майката му Светлана Ненова пред БТВ. Тя добави, че момчето е започнало да заеква, прекалено трудно си спомня думи.

Ненова разбрала за случилото се не от училищното ръководство, както изискват правилата, а от разказите на други деца. „Нито една от инструкциите не беше спазена. Информирана е помощник-директорката, за да се знае, че нещо се е случило по време на нейното дежурство. В същото време обаче аз не съм информирана. Оставено е на учителите да преценяват субективно състоянието на дадено дете. За пореден път не е имало медицинско лице в училището“, каза Светлана.

Нора Павлова, която е родител на друг третокласник в същото училище, разказа, че класът е добър, но има един проблемен ученик и нейното дете е имало инцидент с него. „Били са четири деца, играли са на дърпане с въже. Вследствие на което той ги събаря и четирима, връзва въже около врата и започва да дърпа, да души“.

Педагогическият съветник работи с детето, проявило агресия, а след последния инцидент родителите му са извикани да подпишат протокол, че започват семейна терапия.

От Инспектората по образованието проверят случая.

Водещи новини

Още новини