Полицаи разбиха врата в училището в Рибново, за да влезе новият директор

share

Придружен от полицаи, новият директор на СОУ "Йордан Йовков" в гърменското село Рибново Светослав Беков се настани в кабинета си. За да започне работа обаче, трябваше да бъде разбита вратата на директорския кабинет, информира "Дневник".

Смяната на директора на училището предизвика напрежение в селото. Повечето учители не са на работа днес в знак на протест срещу уволнението на досегашния изпълняващ длъжността директор Манчо Джуркин. Той остава на работа като помощник-директор.

Джуркин заяви, че ще търси правата си по съдебен ред. Той самият и част от учителския колектив твърдят, че зад уволнението стои кадруването на местния депутат Ахмед Башев, който е родом от Рибново и преди да влезе в парламента беше кмет на община Гърмен.

В началото на януари по сигнал Регионалният инспекторат по образование извърши проверка в училището, която констатира "редица нарушения, повечето от тях тежки, системни във времето и влошаващи качеството на учебния процес", информира БНР. Заради някои от тях дипломите на учениците, завършили миналата година, може да бъдат обявени за невалидни.

Водещи новини

Още новини