Благоевград е домакин на състезание по информационни технологии за ученици

share

В Седмо СОУ "Кузман Шапкарев" тази сутрин започна петото национално ученическо състезание по информационни технологии, съобщава БТА.

Училището заедно с община Благоевград, Регионалния инспекторат по образованието и Югозападния университет "Неофит Рилски" е организатор на вече традиционната надпревара. Тя има за цел да предостави възможност на учениците за интелектуална изява, като мотивира учителите за работа с деца с изявени способности при използването на компютърни технологии в учебния процес. В учебните кабинети и зали учениците започнаха тази сутрин защитата на своите проекти по темите "Моят роден край - познат и непознат" и "Зелена планета". В рамките на три часа всеки състезател трябва да представи клип или презентация върху поставената тема. В края на представянето жури ще определи 20-те най-добри разработки, а награди ще получат само пряко участвалите в технологичната разработка. Всеки участник има право на един проект, с който да се бори за призово място. При изпълнение на заданието учениците нямат право да използват Интернет.

Награждаването на победителите и закриването на Петото национално състезание по информационни технологии ще бъде на 24 март от 09:00 часа в аулата на Югозападния университет "Неофит Рилски".

Водещи новини

Още новини