Общинари качиха в интернет видео на крадец на храсти

share

Общински служители от Павликени възродиха Стената на позора, където навремето окачваха ликовете на джебчии под рубриката “Те са сред вас”.

Чиновниците сега са прибегнали до по-съвременни технически методи и някогашните картонени табла със снимки на дръзки крадци са заменени с електронни. Така на официалния сайт на общината е качен клип, на който се вижда как злосторник изкоренява и отмъква декоративните храсти от алпинеума на главната улица “Васил Левски”.

Посегателството е заснето от камера за видеонаблюдение, поставена върху сградата на общинската администрация и насочена срещу градинката. Записът от нея се върти на онлайн страницата на кметството, в която има посещения от цялата страна и чужбина.

От администрацията се ядосали, че зеленината е изкоренена и открадната броени дни след като е засадена. На филмчето, озаглавено “Нощен озеленител”, ясно се вижда мъж с качулка, нарамил огромен чувал. Заснето е как се появява в района на разсъмване, около 5 ч. Набързо изтръгва декоративните храсти, натъпква ги в торбата и ги отнася. Крадецът използвал лошото време, докато вилняла силната буря и е било трудно да бъде забелязан от свидетели.

Общинската управа на Павликени е категорична, че и занапред ще показва публично злосторниците, които посягат на градското имущество.

“Предали сме кадрите на полицията. На някои от тях граждани и общински съветници алармираха, че са успели да разпознаят извършителя. Въпреки опитите му да прикрие лицето си, се очаква той скоро да бъде задържан”, споделиха чиновници. Те допълниха, че вандалът е от ромски произход и е стар познайник на полицията. Наскоро излязъл от затвора, където излежал присъда за кражби.

“Явно е възнамерявал да продаде фиданките и младите кипариси и да изкара някой лев”, коментираха общинари. Те се канят да качат за назидание и други кадри във възродената Стена на позора.

Водещи новини

Още новини