Митьо Очите с поставени лица на търговете на НАП

Булфото
share

Подставени лица ще се явят на он лайн търговете на НАП за продажба на имущество, придобито по престъпен начин, които тези дни ще бъдат обявени в нов сайт на приходната агенция. Така бутафорните купувачи ще симулират наддаване и ще обезсмислят дългите усилия и харчове на държавата да накаже възловата фигура от бургаския ъндърграунд Димитър Желязков-Очите, пише Бесове.бг.

Според сайта от най-тясното обкръжение на Очите ще се явят като купувачи, а парите за участие им на търговете - ще са от него. Той си е в Несебър и от там продължава да ръководи бизнеса с наркотиците, проститутките, охраната, рекета и прочее дейности, свързани с подземния свят. Миналият сезон е бил изключително добър и той успял да спечели достатъчно пари.

Желязков нямал никаква тръпка към вилата в Сунгурларе, която самият той почти срина до основи преди 2 години, като преди това напълно я обезкости – изкърти даже и плочките в баните, така че, ако някой мераклия реши да си я купи от държавата, да е наясно, че ще дава десеторно повече, докато я въведе в нормален за живеене вид.

Очите обаче държал да запази за себе си двата апартамента и пералнята в нова жилищна кооперация в центъра на Несебър, които неколкократно бяха обявявани от съдия-изпълнител за публична продан, но никой не се яви да ги купи. Всеки, който проявявал интерес към тези недвижимости, бил предупреждаван да не посяга, тъй като Очите не си е казал тежката дума.

Така пералнята с площ 150 кв.м, оценена на 370 хил.лв. преди година отново ще бъде обявена, но вече он лайни на по-ниска цена. Също така ще се появят и двата апартамента – от 79 кв.м за 110 хил.лв. и 90 кв.м. за 100 хил.лв. Тези цени обаче ще са с около 20 % надолу, тъй като досега купувач не се е явявал.

Така Желязков напълно изгодно ще си запази любимите имоти и ще се окаже, че за баснословните заплати на Комисията „Кушлев“ са похарчени повече държавни пари, отколкото ще влязат в хазната след тези търгове, твърди онлайн изданието.

Водещи новини

Още новини