"Кокаинов крал" прибира фитнеса на Боевски

share

Трафикантът на дрога Матей Боев, който бе екстрадиран в Италия, е конфискувал луксозния СПА център на Гълъбин Боевски, пише "България Днес".

Боев бе задържан в акцията "Кокаинови крале" заедно с наркобоса Евелин Банев - Брендо. Няколко седмици по-късно двамата бяха екстрадирани на Ботуша. Там те са обект на разследване за участие в международна група за трафик на дрога, снабдявала Европа с 40 тона кокаин годишно.

Двамата с Боевски са близки семейни приятели. Според спецченгета официално двамата нямат никакъв съвместен бизнес, но са участвали в наркогрупата на Бренодо, твърди изданието. Свързващият елемент между тях била съпругата на Матей - Милена. Тя е съдружник с Гълъбин във фирмата "М-юнайт", която държи луксозен СПА център и фитнес зала в столичен мол. Те били изградени след заем в размер на 700 000 от Боев. В годината на откриването им обаче шампионът по щанги бе арестуван в Бразилия с кокаин. От тогава фитнесът и СПА центърът западат, а лихвите по заема се трупат. Красимира Боевска заложила луксозните съоръжения срещу дълга, който бил нанъбнал до милион. 

Говори се, че освен на Боев, Гълъбин дължи пари и на други подземни играчи.

Водещи новини

Още новини