Задържаха дрехи менте на границата

share

Над 11 000 фалшиви палта, спортни екипи, блузи, пуловери и чорапи задържаха митничарите на Капитан Андреево, съобщават от Агенция „Митници". Дрехите, имитации на известни марки са били превозвани от камион с турска регистрация, пътуващ за Черна гора от Турция през България.

При щателната проверка се установява, че броя на стоките е много повече от описаните в превозните документи и носят имената на защитени търговски марки. Откритите недекларирани текстилни изделия са общо 11 340 броя различен текстил . По-голяма част от тях са мъжки и детски чорапи - 9 160 чифта. Открити са още 506 спортни екипи и долнища, 158 спортни якета, 712 блузи, 268 суитчъра, 199 пуловера, 290 ризи и 47 мъжки палта.

За фалшивата стока се оказва, че никой не знае, информират от агенцията. Шофьорът на камиона, черногорски гражданин, обяснил на митническите инспектори, че е присъствал на товаренето на стоката, но не е отговарял за чувалите и не е знаел какво има в тях. Деклараторът, представител на българска фирма пък обяснил, че е изготвил транзитната декларация по документите, които му били предоставени от шофьора. Случаят е поет от разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград.

Водещи новини

Още новини