Простреляните чужденци край Плевен с екипи на комадоси

share

В саковете на петимата чужденци, които бяха простреляни край плевенското село Коиловци в екшън с трима местни жители, е имало оборудване като на френските спецчасти, пише "Преса".

Вчера се разбра, че ранените, които бяха в ортопедията в Плевен, са преместени в болница в София. От ВМА и "Пирогов" отрекоха те да са при тях, но медиците предполагат, че може да са в МВР болницата под полицейска охрана. Упорито се говори, че един от избягалите е бил заловен на летището в София, но това не бе потвърдено. 

Мистериозната история с чужденците представили френски документи и заявили, че са спортисти, все още не е получила логично обяснения. От МВР съобщиха, че по случая работят няколко служби, но не могат да го коментират с повече подробности.Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че чужденците са туристи и нямало нищо необичайно. Според него самоличността им е установена и те ще бъдат изведени от страната. "Има комуникация с посолството на Франция", твърди шефът на МВР. Втори ден обаче от френското посолство няма отговор на въпроса от изданието дали знаят нещо за инцидента.

Местните в село Коиловци не говорят за случката, защото ги е страх. Те са разтревожени какво ще се случи с братята Слави и Веско Цоневи след разправията. Двамата мъже пък са ядосани на прокурора по техния случай, защото докатао били в ареста ги обиждал. Чули го да казва по телефона:"Занимавам се тук с двама гащници."

Кметът на селото Красимир Иванов се чуди защо, ако са туристи, не търсят посолството. Според него случаят е обвит в някаква необяснима тайнственост, защото ако мъжете действително са туристи - биха го направили веднага. "По - скоро службите ни са допуснали някакъв гаф, който сега се опитват да прикрият", коментира още той пред вестника.

Водещи новини

Още новини