Полицай простреля мистериозни чужденци край Плевен

share

Мистериозни чужденци, говорещи френски с диалект, се разследват от МВР, след като посред нощ са били бити от местни хора край плевенското село Коиловци. Официална информация от МВР по случая няма, а полицейските шефове въобще отказват да говорят за него, пише Преса.

В късния следобед вчера прокуратурата потвърди, че е имало такъв инцидент в селото. Според изпратено съобщение "в Районната прокуратура - Плевен на 16 октомври т.г. е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, заради това, че е причинил телесни повреди на чужди граждани".

Екшънът се е разиграл в нощта срещу вторник. Двамата братя Слави и Веско от селото отишли да нагледат свои имот, придружени от приятеля си Румен, който е полицай, защото ромите от съседното село Мечка имали навика да обикалят полето и да крадат каквото намерят. Когато стигнали на мястото, тримата забелязали непознат черен джип. Втурнали се към него, а от колата изскочили петима мургави мъже и започнал бой. При самоотбрана полицаят извадил пистолет и стрелял във въздуха. Оръжието е законно притежавано. Той се опитал да спре боя, но другите мъже продължавали да налитат и Румен стрелял в краката на единия от тях.Боят бил прекратен.

Двама от непознатите успели да избягат. Други два се оказали с огнестрелни рани в крайниците, а петият със счупен нос и синини по тялото. Пострадалите твърдели, че са френски граждани и показали документи. Откарани са в болницата в Плевен. Двама от по-тежко ранените са настанени  в стая с блиндирани стени в ортопедичната клиника в град, твърди изданието. Те са под постоянна полицейска охрана. Пострадалите отказали да се свържат с посолството на Франция у нас.

При оглед в джипа са открити три сака  с оборудване за скално катерене,парашути, екипировка за гмуркане и апаратура за цяла полева болница, също така са намерени и три лаптопа и професионален апарат.

Мъжете знаят български, пише още "Преса". Работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини