Турист загина след падане от 40-метрова скала

share

30-годишен турист намери смъртта си в планината в Чепеларе, след като се загубил по време на разходка, съобщи в. 24 часа.

Вчера между 19:30 ч. и 22:30 ч. в района на хижа „Чудните мостове", община Чепеларе, се провела спасителна операция за намирането на загубил се в гората 30-годишен софиянец. Около 14:00 ч. същия ден младият турист тръгнал на разходка в планината и след като не се появил в продължение на няколко часа, неговите приятели сигнализирали за изчезването му на спешния тел. 112.

Незабавно са предприети действия за намирането му. В издирването са се включили полицаи със служебно куче, пожарникари и спасители от Планинските служби в Смолян и Чепеларе. След няколко часа мъжът е намерен починал в основата на 40-метрова скала. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУП - Чепеларе. При извършения оглед първоначални данни за насилствена смърт не са установени.

Тялото на починалия е откарано в МБАЛ гр. Смолян за извършване на аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини