Иззеха пет каруци с незаконна дървесина

Булфото
share

Полицаи и горски от Ихтиман иззеха пет каруци с незаконно добита дървесина за два дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

В хода на предприетите мерки за ограничаване на незаконната сеч на територията на общината съвместни екипи от полицейски и горски служители следят за спазването на Закона за горите и санкционират нарушителите. Във вторник около 17.30 часа в хода на съвместна проверка, служители на Районно управление „Полиция”-Ихтиман и горски инспектори засекли в землището на с. Живково три каруци, теглени от коне, натоварени с по около 2 кубика дърва за огрев във всяка от тях.

При вида на униформените единият бракониер побягнал, зарязвайки пълната каруца. Установено било, че другите двама, З.К. на 27 години и Я.Г. на 42 години, живущи в кв. „Изток”, са системни нарушители и често са имали сблъсък с органите на реда по повод честите им набези към горския фонд. Каруците с общо 6 кубика дърва са иззети и задържани в районното управление. Бракониерите са санкционирани по административен ред.

Ден по-рано, в понеделник, отново съвместно с представители на общинското горско предприятие в Ихтиман, полицейските служители заловили две каруци с по два кубика незаконно добита дървесина, този път в землището на с. Мирово. Когато обаче пристъпили към установяването на извършителите, мъжете разпрегнали конете и избягали заедно с тях в гората. Каруците и дървата били иззети, предприети са действия по установяване самоличността на бракониерите. По двата случая в РУП-Ихтиман са образувани преписки.

Водещи новини

Още новини