Бандит нарита двама полицаи в Плевенско

share

Криминално проявен нападна полицай при задържане в с.Телиш. Задържан е за 24 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Снощи към 20.55 часа от полицията в Червен бряг е потърсено съдействие за предотвратяване на скандал и повреждане на лек автомобил "Фолксваген". Пристигналият на място патрул установил, че пред заведение в селото 40-годишен с метална тръба нанася удари по паркирана кола на плевенчанин /41 г./. Преди това между двамата избухнал скандал. Нападателят не е представил лична карта на полицаите и не изпълнил тяхното разпореждане да се качи в служебния автомобил, за да изяснят случая. При опита да му поставят белезници, той оказал съпротива и започнал да рита униформените. В суматохата с леки наранявания и охлузни рани са пострадали двама служители от Районното управление в Червен бряг.

Полицаите успели да задържат нарушителя. Установено е, че той има регистрации за кражба, за обсебване, за унищожаване и повреждане и е осъждан за обида. Мъжът е доведен в РУП-Червен бряг и е задържан за срок от 24 часа. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са иззети еднометрова метална тръба и дълъг нож. Щетите по автомобила предстои да бъдат установени. Днес продължава работата по документиране на деянието и изясняване на мотивите за извършването му.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 216, ал.1 и чл. 131, ал.1 от НК и работата продължава разследващ полицай. Уведомен е прокурор.

Водещи новини

Още новини