Задържаха двама братя, обирали възрастни хора в Ботевградско

Булфото
share

Извършителите откраднали над 1000 лева и 200 долара от двама жители на с. Гурково.

Полицейските служители работили активно близо два месеца за установяване и залавяне на гастрольорите – З.З. на 31 години и Д.З. на 30 години от плевенското с. Чомаковци.

Първото престъпление било регистрирано в полицията на 21 април т.г. Тогава възрастен мъж от с. Гурково се оплакал, че от дома му са откраднати 600 лв. На 26 юни пък друг жител на селото подал сигнал за кражба на 440 лева и 200 щатски долара. В хода на разследването е изяснено, че известните на органите на реда роднини извършили кражбите по идентичен начин – пристигали с автомобил в селото и набелязвали жертвата.

Влизали в двора и според това какво попадало пред погледа им – стар автомобил, железа и др., заявявали, че искат да го купят. Когато собственикът се съгласял на сделката, измамниците предлагали банкнота от 100 или 50 лева, която да бъде развалена. Стопанинът отивал за пари в къщата, а ловките крадци проследявали на кое място са скрити те.

По-късно З.З. извършвал кражбата. Вчера полицаите заловили двамата братя в дома им в с.Чомаковци. Те са криминално проявени и осъждани за престъпления, извършени по подобен начин. По случаите били образувани досъдебни производства. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

Водещи новини

Още новини