Локализиран е пожарът в склада за ядки в Карнобат

Bulphoto
share

Локализиран е пожарът, възникнал тази сутрин в производствено хале на фирма за търговия с ядки в Карнобат. 

Вътре обаче продължават да горят машини и продукция. Срутил се е металния покрив на халето, което затруднява гасенето вътре. С огъня на място се борят пет противопожарни автомобила с 15 огнеборци от Карнобат, Айтос и Бургас.

Според директора на РДПБЗН Бургас старши комисар Николай Николаев до часове екипите ще успеят да стигнат до вътрешността на цеха, а до вечерта пожарът ще бъде загасен. Щетите обаче ще са за стотици хиляди левове.

Сигналът за пожара в Северната промишлена зона е получен минути след 6 часа, информират от бургаската полиция. Към мястото на инцидента се отправили противопожарен и полицейски екипи, които констатирали, че пожарът се разраства и обхваща голяма сградна площ.

Голям пожар в цех за ядки в Карнобат

Изпратени са допълнителни екипи огнеборци от Айтос и Бургас. Към момента общо пет противопожарни автомобила с близо 15 огнеборци опитват да овладеят огъня в халето с обща площ 1500 кв. м. 

На място в Карнобат е и директорът на РДПБЗН Бургас старши комисар Николай Николаев, който ръководи гасителните действия.

"От високата темпуратура е паднала е покривната конструкция на халето, тя е метална, което затруднява гасенето", каза ст. комисар Николаев.

 

Той уточни, че в момента горят складирани вътре ядки - пакетирани, непакетирани, машини, мотокари. 

"Площта на пожара е около 1000 кв. м., целият склад е около 1500 кв. м, с административната част. Почти цялата част гори", посочи Николаев.

Целта на пожарникарите е огънят да не се разпространи в съседен двор, където има друга база с автомобили и склад с брашно.   

Щетите ще са тотални, заяви за БНР Бургас кметът на Карнобат Георги Димитров. Относно възникването на пожара коментира: 

"Първият работник, който е влязъл и е пуснал горелка, изглежда е имало мазнина и е тръгнал пожара. Вероятно ще изгори целия цех, вътре още гори"

В цеха е имало бутилките с газ, с които се захранвало производството. "Те са извадени, за да не гръмнат. Няма жертви и пострадали", каза Димитров.

Той потвърди, че на място работят пожарните на Карнобат, Айтос и Бургас.

Засега не е ясно дали фирмата за търговия с ядки е имала застраховка.

"Дано да е застрахована, защото оборудването вътре е за милиони левове", коментира още градоначалникът. 

Няколко от служителите в цеха са на място, за да се погрижат за документацията, но те отказаха коментар, предаде репортер на БНР Бургас.

 

Гасенето продължава, дори и след овладяването на огъня специализирана кола на пожарната ще остане на място, за да може цехът да е под наблюдение. 

 

 

 

Водещи новини

Още новини