Полицията в Габровско залови четирима водачи, шофирали под въздействието на наркотици

share

Четирима водачи, шофирали под въздействието на наркотици, е установила габровската полиция през вчерашния ден. Това съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) в Габрово, предава БТА.

Срещу тях са образувани досъдебни производства.

Малко след полунощ в село Мечковица, община Габрово, е спрян за проверка лек автомобил с марка "БМВ". Водачът – 27-годишен габровец, е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал кръв за химически анализ.  

Вторият случай е установен около 8:00 часа на ул. “Василка Бенева“ в Габрово, при който екип на „Пътна полиция“ е спрял лек автомобил с марка “Ауди“, собственост и управляван от 41-годишен местен жител. На място е установено, че водачът шофира след употреба на марихуана. Мъжът е отказал кръвна проба. Автомобилът е иззет.

Третият случай е от 14:00 часа на бул.“Стефан Караджа“ в Габрово, където контролните органи са спрели за полицейска проверка автомобил с марка “Мерцедес“. Водачът – 33-годишен от село Шумата, е тестван за употреба на наркотици, като техническото средство е отчело положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал кръв за химически анализ.  

Дрогиран шофьор без книжка катастрофира край Исперих

Четвъртата положителна проба е излязла около 16:00 часа в Трявна, където е спрян товарен автомобил “Форд Транзит“, управляван от 36-годишен местен жител. Водачът е тестван за употреба на наркотици, като дрегерът е отчел положителен резултат за бензодиазепини. Мъжът е дал кръвна проба. 

Около 9:00 часа служители от сектор „Криминална полиция“ при Районното управление в Габрово са спрели за проверка 27-годишен мъж, осъждан за притежание на наркотици. Установено е, че е придобил и държи в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана. Спрямо него е наложена полицейска мярка „задържане“ за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, допълниха от ОД на МВР. 

От областната дирекция съобщиха, че от началото на годината до края на месец септември излезлите положителни проби при полеви тестове за наркотици на водачи на моторни превозни средства са 52 на брой.

Водещи новини

Още новини