Пълен обрат по делото за сина, убил майка си. Съдът не остави момчето в ареста след новите разкрития

bulphoto (архив)
share

След като изслуша страните и се запозна с доказателствата, съдия Петко Минев не уважи искането на прокуратурата за определяне на най-тежката мярка за Любомир и наложи "под надзор на родителя". Определението подлежи на обжалване и протест. Ако това стане, делото ще се гледа на 21 октомври, предаде 24 часа.

"Истината съм я казал в следствието. Достатъчно ми е притеснено. Оставете ни". Това заяви пред журналисти по-рано днес бащата на детето, което уби своята майка в Пловдив.

В судебната зала стана ясно, че Любомир е бил брутално малтретиран от нея. Любомир е бил жертва на домашно насилие. Майка му Бистра редовно го е удряла, обиждала, проявявала агресия срещу него, даже е имало опит да го удуши. 

По информация на нейния съпруг и баща на Любомир, убитата жена поемала по повече от бутилка уиски на ден, в комбинация с хапчета за депресия. 

Вчера Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем момче на 14 г. за това, че на 13.10.2024  г. в Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, в условията на домашно насилие, умишлено е умъртвил майка си - 52-годишната Б.М. 

Лоши новини за ученика, погубил зверски майка си в Пловдив

Обвиняемият е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес, 15 октомври 2024 г., Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него. По досъдебното производство се извършват действия по разследването.

Водещи новини

Още новини