Спецакцията в Софийско: Задържани са вече 14 души, съставени са 217 фиша и 29 акта

МВР
share

Специализираната полицейска акция на МВР в Софийска област продължава. 

Към 16 часа са проверени общо 814 лица и 634 МПС.

Задържани са 14 души.

Съставени са 217 фиша и 29 акта. 

От служители на РУ-Ихтиман по време на спецакцията са задържани двама рецидивисти. Единият е издирван във връзка с извършен грабеж, както и с оглед привличането му като обвиняем като извършител на други две престъпления.

Вторият задържан е 55-годишен ихтиманец, в чийто дом криминалистите откриха днес 27 пакетчета MDMA с общо тегло около 15 грама, скрити в тонколона. Предстои привличането му като обвиняем.

В ареста на районното управление попадна и мъж, задържан след постъпил сигнал за отправяни заплахи и закани към роднина.

Спецакция срещу купуването на гласове в Софийско: Задържани са 6 души

От служители на икономическа полиция съвместно с НАП и БАБХ са проверени търговски обекти на територията на общините Костенец и Долна баня. В един от тях са установени общо 40 литра фалшиви перилни и почистващи препарати, както и шампоани.

По случая е регистрирана преписка. Извършване на търговска дейност с хранителни продукти без надлежно разрешително е констатирано в друг от инспектираните обекти; съставен е акт. На два адреса в Долна баня са установени и конфискувани общо 8 кубика незаконно добита дървесина; съставени са актове.

От служители на РУ-Пирдоп са задържани трима мъже, извършили кражба на коне от землището на селата Антон и Душанци. На пострадалите собственици е възстановена паричната стойност на животните.

Полицейските действия продължават.

Водещи новини

Още новини