8 души са задържани при акция срещу купуване на гласове в Сливенско

Булфото
share

Осем души са задържани при специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове и битовата престъпност в Сливенска област.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 294

Проверяват се частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност.

Сред задържаните са три жени от селата Градец и Жеравна, в чиито магазини са намерени тетрадки със записани дадени стоки на вересия. коментира задържането им.

"Обикновено знаете, че твърдят, че това е версии, но това е винаги един потенциален риск за използване на тези версии за опрощаване и след това склоняване към гласуване", коментира комисар Димитър Кикьов, предава БНР. 

Продавачка в Жеравна обяви, че отдавна не дава на вересия на клиентите си от селото, защо не и връщат парите и в подобни ситуации няма как да обясни, защо не е взела пари.

"Не давам вече на версия, отдавна, така че няма такива неща при мен. Полицията в такъв случай не може да може да ми помогне, защото с какъв документ да докажа, че съм дала на вересия", каза още той. 

Спецакция срещу купуването на гласове в Софийско: Задържани са 6 души

В хода на операцията са проверени три имота в село Градец. Иззети дърва за огрев без документи за произход.

В град Сливен в кв. Надежда са иззети около 50 пакетчета, съдържащи вещество, което е реагирало положително на теста за наркотици. Проверките продължават.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 294

Водещи новини

Още новини