Към момента няма задържан по случая с починалото 17-годишно момче от Монтана

Gettyimages (архив)
share

За момента няма задържан по случая с починалото вчера 17-годишно момче от Монтана.

Това каза пред журналисти говорителят на Окръжната прокуратура в Монтана прокурор Лили Илиева, цитирана от БТА. Тя посочи, че обвинението ще бъде уточнено след още експертизи и заключения на експерти и че засега няма да се иска от съда постоянно задържане. По случая е образувано досъдебно производство за убийство по член 115 от Наказателния кодекс, изясняват се обстоятелствата около семейния скандал, при който баща и син са си разменили удари, заяви прокурор Илиева.

Припомняме, около 3:00 ч. вчера в дома на семейство в ромския квартал на Монтана „Кошарник“ е станал скандал между баща и син, който е прераснал в саморазправа между тях. Бащата Д.Б., който е на 36 години, е взел дървен кол и е ударил с него сина си Г.Т. на 17 години. Той паднал и загубил съзнание, а бащата го закарал в Центъра за спешна медицинска помощ в Монтана. Въпреки усилията на дежурните медици, непълнолетният е починал. Медиците са подали сигнал в полицията и бащата е бил задържан за 24 часа с полицейска заповед, но след изтичане на този срок е освободен. 

Баща уби с дървен кол 17-годишния си син в Монтана

Прокурор Илиева заяви, че по случая са извършени всички необходими неотложни процесуално-следствени действия и са разпитани косвени свидетели. Тя уточни, че няма преки свидетели и по време на инцидента бащата и сина са били сами в стаята. Заключението на медицинската експертиза е, че причина за смъртта е аспирация на стомашно съдържимо, но все още се изяснява дали това е следствие на нанесения удар с дървен кол.

Наблюдаващият прокурор е дал подробни указания на разследващите за изясняване на фактическата обстановка по време на инцидента, каза прокурор Лили Илиева.  

Водещи новини

Още новини