Митничари задържаха контрабандни златни накити за над 100 000 лева

Агенция Митници
share

Митническите служители на Митнически пункт Малко Търново откриха контрабандни златни накити на стойност над 100 000 лева в багажа на пътничка в лек автомобил. 

Златните изделия са задържани в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

На 24.08.2024 г. лек автомобил с чужда регистрация пристига на МП Малко Търново на входящо трасе в страната от Турция. В зоната за митнически контрол водачът, турски гражданин, както и пътниците в автомобила, са заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

ГДБОП откри Свети мощи и уникални църковни реликви в частни домове в Габрово

При последвалата митническа проверка на превозното средство и багажа на пътниците, инспекторите откриват в личен багаж на пътуваща в автомобила австрийска гражданка с инициали С.Т. общо 5 пакета с бижутерийни изделия от жълт метал.

Установено е, че пакетите съдържат 851.20 грама нетно тегло златни изделия – пръстени, гривни, обеци, синджири на обща стойност над 100 000 лева. 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „Д“ от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас. С постановление на Окръжна прокуратура - Бургас на австрийската гражданка С.Т. е наложена мярка „забрана да напуска пределите на Република България“. 

Водещи новини

Още новини