Откриха над 91 кг райски газ при спецакция в Плевен

МВР архив
share

В Плевен са открити над 91 кг райски газ при специализирана полицейска операция. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

Акцията е проведена от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност".  Те са извършили проверка  в магазин "Нонстоп" в централната градска част. 

В търговския обект са установени 16 метални контейнера с вместимост 3300 мл., 28 метални контейнера от по 1000 мл., 1064 метални контейнера от по 10.4 мл., обща вместимост - 91.498 килограма, с надписи на опаковките и етикетите "диазотен оксид" (райски газ), уточни Цветкова, цитирана от БТА.

Мъж шофира с балон с райски газ в уста?

Количеството химическо съединение е било предадено с протокол за доброволно предаване от подавач-консултант в обекта. По случая е образувана проверка, от която материалите ще бъдат докладвани с мнение за взимане на административно отношение по чл. 54 "а" от Закона за здравето, допълни Цветкова.

Припомняме, че Народното събрание не прие райският газ да бъде включен в списъците с наркотични вещества по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

В началото на месеца в Сандански двама младежи бяха приети в болница след натравяне с алкохол и райски газ.

Водещи новини

Още новини