Разбиха схема за източване на чужди банкови сметки

МВР
share

Участници в схема за източване на чужди банкови сметки са задържани при спецакция на служители от отдел "Икономическа полиция" при ОДМВР-Пловдив , информират от МВР.

32-годишна жена и двама криминално проявени и осъждани мъже на 41 и 59 години са задържани при специализирана операция на 23 август от екипи на пловдивския отдел "Икономическа полиция", осъществена под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Снимка: Пресцентър МВР

До ареста на тримата се стигнало след придобита оперативна информация, че участват в схема за изготвяне и укриване на предмети, предназначени за нерегламентиран достъп до данни на чужди платежни документи в страната и чужбина. При претърсвания на три частни адреса и лек автомобил общо са открити и иззети множество веществени доказателства, сред които и елементи за направата на т. нар "скимери" - части от АТМ устройства, платки, четци, микрокамери, пластики и др. В рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 246, ал. 3 от НК тримата са привлечени като обвиняеми. С постановление на наблюдаващия окръжен прокурор те са приведени в ареста за срок до 72 часа.

Работата на разследващите продължава.

Водещи новини

Още новини