180 пожара в страната през изминалото денонощие, има ранен

Булфото (архив)
share

Потушени са общо 180 пожара в страната през изминалото денонощие. Един човек е пострадал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си. 

За времето от 00:00 до 24:00 ч. на 19 август пожарникарите са реагирали на 220 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 35 пожара, от които осем - в жилищни сгради, два - в спомагателни, временни или паянтови постройки, девет - в транспортни средства, осем - в горски масиви, два - в селското стопанство, един - в открити площадки в урбанизираните територии, и пет други. Без нанесени материални щети са възникнали 145 пожара, от които 105 - в сухи треви, горска постеля и храсти, 36 - в отпадъци, четири други. Извършени са 32 спасителни дейности и помощни операции, от които шест при катастрофи в транспортни средства.

Регистрирани са осем лъжливи повиквания.

Вчера в 11:31 ч. в оперативния център при Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Перник е получен сигнал за пожар в къща в гр. Радомир. Пострадала е жена на 67 г., която е била неподвижна на легло. Вследствие на задимяването тя е вдишала дим и е откарана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ - Радомир. 

Водещи новини

Още новини