Безлов коментира: Възможно ли е прокуратурата да разпита Доган за Вълка?

БНТ
share

Относно колко е виновен Румен Гайтански за заема, мога да кажа, че не на всеки дават 150 млн. лв. кредит. В случая, когато се тегли заем, има обезпечения срещу него. Доста хора от банката са участвали е отпускането на заема и осигуряването на документи с аргументи за кредита. Това заяви пред БНТ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

"Вижда се в документацията, че от някакъв период заемът е започнал да не се е обслужва", допълни той.

По думите му делото ще е твърде сложно и съдът няма да го остави с по-различна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Според него скандалът с Вълка е свързан с този в дете крила в ДПС - между Пеевски и Доган. А в случая именно крилото на Пеевски удря крилото на Доган.

​​​​Безлов: При сблъсъка в ДПС Румен Гайтански е от страната на Доган

Според Безлов е възможно прокуратурата в тази особена ситуация да направи усилие да разпита Ахмед Доган, но друг е въпросът дали ще се случи. Почти нищо не знаем освен това, което са ни разказали политици и журналисти относно заема на Румен Гайтански-Вълка от ББР, разкри експертът.

"Всички тези банкови, финансови дела са изключително сложни и има дълги разследвания, дълги разпитвания на свидетели и съдебни дела. Ако се погледна назад нито един банкер няма осъден", коментира Безлов.

Водещи новини

Още новини