Иззеха голямо количество контрабандни цигари на „Дунав мост“ 2

Агенция Митници
share

750 000 къса (37 500 кутии) цигари, облепени с български акцизни бандероли, задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин. 

На 12.08.2024 година е селектиран за проверка товарен автомобил с литовска регистрация, който по документи превозва групажна стока от Гърция за Литва. Извършена е щателна митническа проверка, при която между палети с хигиенни материали – рула с хартия, митническите служители откриват кашони с цигари. 

На други палета, отбелязани като „ръчно изработени масички за кафе“, митническите служители установяват сандъци от ПДЧ-материал, в които са намерени още цигари от същата марка, отново с български бандероли.  
Общото количество на цигарите в камиона е 750 000 къса (37 500 кутии). Акцизните стоки са задържани. Образувано е досъдебно производство. 

Нарушението е констатирано при съвместната операция с цел противодействие на контрабандата между органите на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите.

Граничари спипаха поляк с 20 900 кутии контрабандни цигари

Водещи новини

Още новини