Бой в ромския квартал "Надежда" в Сливен

Novini.bg/ Canva
share

Присъствие на жандармерия има в ромския квартал "Надежда" в Сливен след сбиване, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Сливен. През почивните дни в квартала е проведена специализирана операция по опазване на обществения ред и сигурността.

Инцидентът е станал вечерта на 10 август на ул. „Крали Марко” заради силна музика. От групите, участващи в конфликта, са хвърляни бутилки и камъни. При овладяване на конфликта са нанесени леки щети по полицейски автомобил. Няма пострадали. Задържани са четирима.

По време на операцията са проверени 187 души, 168 моторни превозни средства (МПС) и превозни средства с животинска тяга. Съставени са 24 акта за нарушение на Закона за движение по пътищата (неизползване на детско столче, поставено фолио за затъмняване на предните стъкла, изменение на конструкцията, техническа неизправност и други) и 31 фиша. По Наредбата на Община Сливен са съставени четири акта - иззети са два кошума за каруци за движение в забранен пътен участък, съставени са два акта за силна музика.

Операциите по обществен ред и сигурност в квартала са регулярни и продължават.

Перничанин смаза от бой жена си пред новороденото им дете

Водещи новини

Още новини