Заловиха непълнолетни без придружител след 22 ч. в заведения в Радомир и Трън

Gettyimages
share

Шест малолетни и непълнолетни лица без придружител след 22:00 ч. са установени в питейни заведения на територията на общините Радомир и Трън, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Това се е случило по време на мащабна полицейска операция, проведена в края на миналата седмица на територията на Пернишка област. 

Лицата са проверени и предадени на родителите им, на които са съставени актове по Закона за закрила на детето. Собствениците на заведенията, в които се предлагат алкохолни напитки, също са със съставени актове.

Младежи запалиха заведение в Бургас, щетите са за над 4000 лв

По време на акцията са проверени 21 питейни и увеселителни заведения и единайсет игрални зали. Издадени са и 19 разпореждания по Закона за МВР. Органите на реда са съставили и два акта след подадени сигнали за силна музика в пернишките квартали "Хумни дол" и "Христо Ботев". 

В хода на акцията са извършени проверки и за пътна безопасност. Проверени са 159 моторни превозни средства. Установени са двама водачи с нарушения. Единият от тях е седнал зад волана след употреба на алкохол, а другият - на наркотици.  Съставени са още 13 акта и са наложени 34 глоби с фиш. Връчени са множество електронни фишове за вече извършени нарушения. 

Припомняме, че през юли т.г. при акция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, пътната безопасност и спазване на Закона за гражданската регистрация, бяха задържани шестима души, имащи съпричастност към извършени престъпления свързани с кражби.

Водещи новини

Още новини