Овладени са пожарите край Баня и "40-те извора"

pixabay
share

Овладени са пожарите край Баня и "40-те извора".

Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители.

От 7,10 ч. 25 военнослужещи с 3 броя техника от 4-ти артилерийски полк тази сутрин помагат в гасенето на пожара в района на язовир „40-те извора“, Община Асеновград, Област Пловдив. 

Потушен е пожарът край град Баня и карловските села Васил Левски и Ведраре – съобщи заместник-кметът на община Карлово Антон Минев. Той заяви, че пожарникари на място наблюдават района да не би да се възобнови огънят наново.

Локализиран е пожарът край язовир "40-те извора" в община Асеновград

Засегната е 300 дка смесена гора в местността Момини гърди, но няма щети по близките земеделски площи, засети със слънчоглед – съобщи Минев. Той призова за по-строги законодателни мерки относно пожарите, като предположи, че и този пожар в карловско е плод на човешка небрежност.

Според Минев изхвърляните фасове от прозорците на колите предизвикват пожари, за които никой не носи отговорност. Такава обаче трябва да се търси от страна на държавата и контролните органи – счита Минев.

Предполага се, че човешка небрежност с изхвърляне на фас от автомобил е причина за пожара – заяви за Радио Пловдив ръководителят на Пловдивската пожарна Васил Димов.

За пожара на "40-те извора" се предполага умисъл, тъй като е възникнал от две страни - уточни Димов. Пожарът засегна 1500 дка смесена гора. Няма щети по вилите на местните хора. Изгорели са няколко кошера от разположени в района пчелини.

Водещи новини

Още новини