Извънредно: Идентифицираха жертвите на взривовете край Елин Пелин

Булфото
share

Готова е ДНК експертизата, назначена по досъдебното производство за взривовете в складовете с пиротехника в района на гр. Елин Пелин, съобщиха от прокуратурата.

Заключението на експертите е, че откритите на местопроизшествието силно овъглени трупове са на 22-годишния Теодор Попов, който е син на собственика на "Енигма", и на 60-годишния изчезнал мъж с инициали С.М. Причината за смъртта им е баротравма.

За смъртта на Попов съобщи преди дни собственият му баща. "Днес още едно ангелче стана звездичка и грейна на небето!", сподели Тодор Попов във фейсбук профила си. При взривовете и възникналия пожар на 25 юли загинаха и 48-годишният доц. Петър Шишков и дъщеря му Кристина, която беше на 20 години. Преподавателят в Минно-геоложкия университет почина часове след взривовете.

Мариян Маринов (НСлС): Има яснота каква е причината за взрива до Елин Пелин

По-късно лекарите не успяха да спасят дъщеря му, която беше с 85% изгаряния. Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-София и се извършват от екип на Националната следствена служба. Предстоят още разпити, експертизи и огледи на местопроизшествието.

Водещи новини

Още новини