Два пожара горят край две старозагорски села

Булфото
share

Пожари горят на територията на две старозагорски села. Това съобщи за БТА старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора.

Първият се разпростира южно от село Дълбоки. „Горят сухи треви и храсти на голяма площ, за съжаление вятърът го носи на различни места“, обясни той. От думите му стана ясно, че на място са изпратени четири пожарни автомобила от Стара Загора, с огъня се борят и горски служители, изпратена е и голяма водоноска от Община Стара Загора. Съобщението за пожара е получено минути преди 15:00 часа днес. 

Припомняме, че в неделния ден в същия район горя друг пожар, при който изгоряха две стопански постройки.

„В момента няма опасност за населеното място. Първоначално там са съсредоточени сили и средства и е спрян огънят към селото. В момента огънят се движи в посока юг и запад“, обясни Михов. 

Пожар до град Баня

Ограничение, поради силното задимяване в района, има на пътя към селото. Но по главният път Стара Загора-Нова Загора, който преминава в близост, движението се осъществява нормално.

Около 16:00 часа е избухнал пожар около стопанския двор на село Еленино. На място има два пожарни автомобила и водоноска. „Там горят сухи треви и храсти, а огънят е засегнал и два фургона“, каза още Михов.

Очаква се до края на деня и двата пожара да бъдат потушени.

Водещи новини

Още новини