Психично болна румънка предизвика гонка с полицаи в Добричко

Novini.bg/ Canva
share

Психично болна румънска гражданка е предизвикала гонка със служители на Областната дирекция на МВР - Добрич (ОД) и е самокатастрофирала. За това съобщават от полицията в информационния си бюлетин. Оттам допълват, че вчера, около 15:00 часа, пред входа на сградата на ОД МВР Добрич по ул. „Максим Горки“ паркира лек автомобил „Фолксваген“ с румънска регистрация, управляван от жена, като същата започва да използва клаксон на моторното превозно средство. При опит да бъде извършена полицейска проверка, жената се заключва в автомобила, отказва да загаси двигателя, да преустанови употребата на клаксона на автомобила и внезапно тръгва на заден ход, без да се съобрази с полицейските разпореждания.

Веднага автомобилът е последван от служители на Първо районно управление на МВР и сектор "Пътна полиция". Водачът шофира изключително рисковано в град Добрич. По основни булеварди се е движила с над 130 км/ч, допълват от полицията, след което напуска територията на града и продължава движението си на територията на община Добричка.

С поведението си шофьорката на автомобила създава реална опасност за живота на пешеходци и други МПС по пътните артерии в областта, като не се стига до инциденти благодарение на професионалните действия на служителите на реда.

Мъж открадна товарен автомобил, помете две коли и избяга

Около 15:40 часа по пътя между село Пчелник, община Добричка и село Балик, община Тервел, жената самокатастрофира и спира движението си, като започва да се самонаранява, използвайки счупени стъкла на МПС. Полицейските екипи на място  успяват да я задържат до пристигането на екипи на спешна помощ. Същата е транспортирана в болницата в Добрич, където е прегледана, след което е приведена в Центъра за психично здраве "Д-р Петър Станчев" - Добрич. Установена е самоличността на жената – румънска гражданка. С помощта на командировани румънски полицейски служители на територията на област Добрич са извършени съответните справки, като е установено, че жената страда от тежко психическо заболяване. Уведомени са роднините ѝ и са съставени съответните актове за установяване на нарушение по Закона за движение по пътищата. При инцидента не се е стигнало до пострадали граждани, служители на МВР и други материални щети. 

Четирима души са загинали, а 30 са ранени при станалите 27 тежки пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.

Водещи новини

Още новини