60 пожара за 5 дни в област Стара Загора

Булфото (архив)
share

От първия работен ден на тази седмица, 15 юли, до момента служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора са реагирали на 63 сигнала за пожари. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Най-голям е пожарът, който се разрази в местността 7-ми километър, северно от Стара Загора. В понеделник в гасителните действия участваха единадесет пожарни автомобила, оказана бе помощ от пожарни служби от съседни области, Държавно горско стопанство, община Стара Загора, Областна администрация – Стара Загора, доброволното формирование към община Стара Загора, служители на Министерството на отбраната - модул за гасене на горски пожари, два хеликоптера на авиобаза „Крумово“ , стотици доброволци от цялата страна. Огънят обхвана иглолистна гора и земеделски земи. Не бе допуснато да пострадат хора. Спасена бе хиляди декари иглолистна гора, посочват още от ОД на МВР. 

Разпали се едно от огнищата на пожара край Стара Загора

Припомняме, че в понеделник беше обявено и частично бедствено положение, което тази сутрин беше отменено. Днес около 11:00 часа днес едно от огнищата на стихията се възобнови. На място бяха изпратени три пожарни автомобила.

През седмицата пожар в землището на село Арнаутито в близост до жп линия преустанови движението на влакове от гара Михайлово до Стара Загора за около три часа.В резултат на незабавните действия на огнеборците не бе допуснато огънят да влезе в селата. По време на пожарите активно съдействие оказваха полицейски екипи,  представители на Областна администрация – Стара Загора, както и на общините, на чиято възникваха пожарите.

Водещи новини

Още новини