Главният секретар на МВР се запозна на място със ситуацията в село Отец Паисиево

Bulphoto (архив)
share

Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев се запозна на място със ситуацията в село Отец Паисиево, община Калояново, съобщиха от областната дирекция на МВР в Пловдив. Той коментира, че на този етап няма опасност пожарът да се прехвърли в селото.

"Пожарът е много голям, продължава да се развива. Надяваме се вятърът да обърне посоката си", посочи Кангалджиев. Той подчерта, че има организация през нощта да продължи изграждането на просеки и утре да се работи по всяка от тях. 

В днешния ден пожарникарите са евакуирани над 15 човека от двете вилни зони, коментира главен комисар Александър Джартов, директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. По думите му, в утрешния ден ще бъдат предислоцирани сили, защото някои от служителите са пети ден на терен и са натрупали умора. Джартов призова всички граждани, които имат имущество, да опазят живота си и да не се връщат към къщите си. През нощта остават дежурни екипи, а утре сутринта ще се вземе решение къде ще бъдат използвани хеликоптерите.

Къща и постройка към нея в Смядово изгоряха при пожар

Пожарът в с. Отец Паисиево лумна около 13:00 часа днес. Изгоряха около 30 къщи в двете вилни зони в населеното място. В гасенето на пламъците в следобедните часове се включиха военни хеликоптери.

Водещи новини

Още новини