Огнеборци, горски служители и доброволци гасят пожар в шуменското село Преселка

Булфото (архив)
share

Огнеборци, горски служители и доброволци гасят пожар в новопазарското село Преселка, съобщи Ася Йорданова – говорител на Областната дирекция на МВР в Шумен.  

В 16:39 ч. в дежурната част на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН) в Шумен е приет сигнал за пожар в къща на ул. "Георги Димитров" в селото.  Към мястото е насочен екип с огнеборци от Нови пазар, които при пристигането си установяват силно развит пожар в къща, който се прехвърлил към близките в съседство сухи треви и храсти, като пламъците се разпрострели и върху още една изоставена постройка. 

Къща и постройка към нея в Смядово изгоряха при пожар

На помощ са изпратени още четири противопожарни екипа. Огнеборците успяват да локализират пламъците, като в гасенето на пожара в момента се включват също горски служители и доброволци от селото, отбеляза Йорданова и уточни, че сега горят дворни места, в които има сухи треви и храсти. 

В селото са опожарени само стопански и изоставени постройки, като и сухи треви и храсти на около 30 декара в дворни места. Пострадали хора няма, тъй като те са успели да излязат от къщата преди да бъде обхваната от пламъците, допълни Йорданова.

Водещи новини

Още новини