Пожарът край варненския квартал „Владислав Варненчик“ е локализиран, продължава борбата с огъня край АМ "Хемус"

Булфото (архив)
share

18 военнослужещи и 3 единици техника от Военноморска база – Варна от състава на Военноморските сили се включват на помощ на пожарните служби в гасенето на огън, възникнал в гориста местност до Варна – над квартал „Владислав Варненчик“ (т. нар. квартал „Владиславово).

Това съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. 

Затварят АМ "Хемус" заради пожар

Огнището се разпростира и се действа бързо в посока овладяване на пожара, в координация между институциите.

Участието в гасенето на пожара е по искане на областния управител на Варна и заповед на командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. 

Пожарът край варненския квартал „Владислав Варненчик“ е локализиран, съобщиха за БТА от полицията в крайморския град. На място ще останат дежурни и през нощта, за да не се възобнови огънят.

От областната администрация във Варна допълниха, че продължава борбата с пожара, който избухна край с. Слънчево, а заради дима бе затворен участък от магистрала „Хемус“. На място, освен пожарникарите, има и доброволци от Аксаково и съседните села. Военноморските сили също участват в борбата с огъня с хора и техника. Участъкът от автомагистралата остава затворен за движение,  а колите се пренасочват по обходни маршрути. Към момента няма опасност за селата в района.

Водещи новини

Още новини