Министър Стоянов за починалия арестант: Опитал е да се самонарани и е буйствал

Булфото архив
share

Докладвано ми е, че няколко пъти е влизано при мъжа, който е починал в ареста в Ямбол, тъй като е опитвал да се самонарани и е буйствал. Всичко това ще излезе наяве с аутопсията. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов в отговор на въпрос дали вече е ясно какво точно се е случило в деня на инцидента.

Вчера започна дисциплинарно производство срещу полицейски служител след смъртта на 32-годишния мъж в ареста на полицията в Ямбол. То е разпоредено със заповед на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Иван Русев.

Калин Стоянов каза, че става въпрос за изключително трагичен инцидент. Той изказа съболезнования към близките на починалия и съобщи, че е образувано следствено дело по случая.

Отделно от него има и дисциплинарно производство срещу един от служителите, както и дисциплинарна проверка по отношение на целия случай. Реагирали сме във връзка с публикациите в медиите и към момента се извършват процесуално-следствени действия, съобщи Стоянов, предава БТА.

Още подробности за смъртта на арестанта Иван в Ямбол

Той подчерта, че най-важното, което се чака, е аутопсията на загиналия човек, която ще бъде направена в Ямбол и ще бъде готова в рамките на деня или утре.

Попитан дали има доказателства, че става дума за самоубийство, Калин Стоянов каза, че за момента се твърди, че става въпрос за това, защото човекът се е обесил. Министърът каза, че от момента на влизането му в Районното управление до смъртта, през цялото време има камери, така че лесно може да се установи какво точно се е случило. 

Водещи новини

Още новини