БСП-Пловдив: Арестът на Дьовленски е политическа поръчка

Фейсбук
share

Градският съвет на БСП - Пловдив излезе с декларация във връзка със задържането на председателя на "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски.

Те описват случилото се като "политическа поръчка".

"Във връзка с показния арест от 08.07.2024 г., Градски съвет на БСП - Пловдив изказва своята пълна подкрепа за Златомир Дьовленски - председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив и член на Изпълнителното бюро на ГС на БСП в града.

Златомир Дьовленски е доказан експерт в сферата на европейските проекти. Длъжността, която заема, не е свързана с достъп до класифицирана информация и в тази връзка считаме, че извършеният на 08.07.2024 г. арест е поръчка по изцяло политически причини.

Обезпокоени сме, че подобни показни действия доказват, че България е полицейска държава, в която няма свобода на словото и действията. Показният арест свидетелства, че никой български гражданин не е защитен от насилствено нахлуване в дома му от страна на "правозащитните" органи.

Всеки член на Българската социалистическа партия е родолюбив и отговорен за националната сигурност и териториална цялост на Република България. Тълкуваме всякакви обвинения в "държавна измяна" като политическа атака и остро се противопоставяме на подобни прийоми до представяне на неопровержими доказателства от страна на Съдебната власт.

Пуснаха под парична гаранция от 5 000 лв. шефа на "Русофили"-Пловдив

ГС на БСП - Пловдив застава зад гражданските права и свободи, и декларира своята подкрепа за Златомир Дьовленски", пише в позиция на организацията във Фейсбук.

Водещи новини

Още новини