Бомбена заплаха опразни фирма

share

Заплаха за бомба изпразни производствените цехове на фирма "Готмар" в град Съединение.

Към 02,00 часа тази сутрин, мъжки глас се е обадил на тел. 112 и съобщил, че във фирмата е поставено взривно устройство, което ще избухне до няколко часа. На място незабавно са пристигнали антимафиоти и полицаи от РУП-Труд, като всички служители намиращи се на работа са били изведени. Извършена е била щателна проверка на всички помещения и складове, но бомба не е открита. Шефовете на предприятието, което е на непрекъснат производствен режим, са подписали декларация, че работният процес ще продължи.

По случая работят служители от сектор „Борба с организираната престъпност“, които установяват в момента откъде е направено обаждането. Най-вероятно е бил използван някой от ваучерите, които ромите от „Столипиново“ продават на килограм. Проследяването на купувача е практически невъзможно. Според една от версиите телефонният терорист може да е уволнен служител. Възможно е обаче и да става въпрос за конкурент.

Фирма "Готмар“, която е специализирана в производство на опаковки и пластмасови изделия, е най-голямата фирма в промишлената зона на Съединение и в областта.

Водещи новини

Още новини