Закопчаха дядо рецидивист нарязал бивш пандизчия

share

Криминалисти от Четвърто районно управление, съвместно със свои колеги от столичната дирекция задържаха рецидивист, извършил тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра на МВР. На 27 август около 16.30 ч. в районното управление бил получен сигнал за намерен на ул. "Данаил Крапчев“ мъж с порезни рани по тялото.

Раненият бил веднага откаран в болница - оказало се, че живее в София без адресна регистрация, има дълго криминално досие и наскоро е освободен от затвора. При предприетото разследване криминалистите попаднали в дирите на 65-годишния М.Д. - известен на полицията с множество криминалистически регистрации и 12 пъти осъждан, предимно за кражби. По думите му той се познавал с жертвата си от затвора и от няколко дни живеели заедно. Същия ден М.Д. излязъл от дома си, оставяйки съквартиранта си да спи. Когато се прибрал, него вече го нямало, но липсвали вещи, пари и личната карта на домакина. По-късно, когато двамата се видели в къщата, възникнал спор, който прераснал в сбиване.

В суматохата М.Д. грабнал кухненския нож и нанесъл ударите, а после се уплашил от гледката и избягал. След доклад на материалите, Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение на М.Д. по чл.129,ал.1 от НК и му е наложила мярка „задържане под стража“ за срок от 72 часа.

Водещи новини

Още новини