Град осъмна с нарязани гуми на автомобилите

share

Хулигани от две роднински фамилии срязали гумите на 10 коли в Ракитово.

Вандалщината била регистрирана часове след като завършила общинска проява - конкурс за избор на Царица на гората в местността Парка.

Сред пострадалите са живеещи в махалата към въжената линия "Виа Ферата", открита преди месеца, както и говорителката на общината. Зад акцията местните предполагат, че стоят братята от клана Делиеви, които живеят в района и от които хората пропищели, заради множеството им набези по чуждите къщи.

"Само изчакват да се стъмни и влизат, където видят. Крадат кокошки, покъщнина, накити. Вече не знаем как да се справим с тях", оплакват се ракитовци, цитирани от в. "Преса".

Хората от двете роднински фамилии нямали никакво препитание, затова посягали на чуждото. Докато по-възрастните от семействата обират безлюдни къщи и хулиганстват, малките просят или разпределят краденото. Най-куриозната кражба била откраднат казан със сготвено шкембе чорба от ресторант.

Преди време някои от потърпевшите подали жалби в полицията, но от там не им дали ход, поради липса на улики срещу малолетните престъпници. Недоволството на Ракитово срещу системния тормоз от Делиеви нараства с всеки изминал ден и е въпрос на време пострадалите да се опълчат срещу посегателствата им.

Водещи новини

Още новини