Двоен убиец преби старец за 80 лв. в с. Мечка

share

В плевенското село Мечка – печално известно с ромските набези и оплакванията на хората, за 80 лв. беше пребит възрастен мъж. Това се случва въпреки инсталираните камери и денонощната полицейска охрана, съобщава БТВ.

В 3 ч. сутринта Стамен Стаменов е нападнат в дома си докато спи. Крадецът се нахвърлил върху него и му се разкрещял: “Давай парите”, като през това време го удрял. Пенсионерът разпознал мъжа по гласа и няколко часа по-късно полицията го заловила.

Оказва се, че крадецът е с мярка за неотклонение “подписка”. Той е обвинен за двойно убийство на две възрастни жени в село Стежерово. Сега ще престои в ареста 72 часа.

След като жалбите на хората срещу денонощния ромски терор достигнаха до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, в селото бяха монтирани 12 камери за видеонаблюдение. Те бяха открити лично от министъра на 19 април.

Оттогава броят на заявителските материали за извършени престъпления са значително по-малко, обяснява началникът на РУП-Пордим главен инспектор Мариян Дочев. Това, обаче, не означава автоматично спадане на престъпността, а по-скоро, че хората се оплакват по-малко в полицията, когато са жертва на престъпление.

Според едни видеонаблюдението е респектиращо засега и има ефект. Други се оплакват, че кражбите продължават. Освен 12-те камери, за реда в Мечка отговарят и общо шестима полицаи. Нощем в селото обикаля постоянен полицейски патрул.

Водещи новини

Още новини