Сменена е профилната снимка на изчезналата Ивана

Фейсбук
share

Около 16 часа днес профилната снимка на изчезналата Ивана Георгиева от Дупница във Фейсбук е била сменена. Същото се е случило и в профилите ѝ в други социални мрежи, които ползва - Инстаграм и ТикТок.

17-годишното момиче е в неизвестност вече пети ден. Не е ясно обаче кой е сменил снимките, тъй като се знае, че Ивана е оставила телефона си в училище в деня на изчезването си. Пред БНТ началникът на районното управление в Дупница главен комисар Йордан Зарев заяви, че полицията знае за смяната и случаят се проверява от отдел "Киберпрестъпност".

Припомняме, че според обявената информация в деня на изчезването си Ивана е оставила раницата си, в която бил и телефонът ѝ, в училище. Засега не е ясно кой има достъп до нейния профил.

Новата профилна снимка във Фейсбук на изчезналата Ивана Георгиева

Издирването продължава. Акцията е изключително мащабна. В нея участват различни групи – полиция, жандаремия, горски, доброволци, Планинската спасителна служба. Обходен е много голям периметър, някои места се повтарят. Проверени и са гористи местности, реката е проверена, използват се следови кучета дронове, но до момента няма резултат, каза главен инспектор Зарев.

Съученичка на изчезналата Ивана твърди, че класът ѝ се е държал лошо с нея

Кметът на Дупница Първан Дангов благодари на всички участници в издирването. Продължава разпоредената от него проверка във всички дупнишки училища.

Знам кой е личният лекар на Ивана, знам в кое училище е учила до осми клас. Резултати се очакват към 8 март. Кризисният щаб е изслушал трима експерти от Държавната агенция за закрила на детето, в момента се работи, посочи Дангов.

Водещи новини

Още новини