Главсекът на МВР призна: Имало е сигнали срещу президентството

Bulphoto/ архив
share

Главният секретар на МВР Живко Коцев потвърди в Шумен, че в Министерството на вътрешните работи са постъпвали сигнали срещу президентството. Докладът ще бъде готов още днес, но данните в него ще бъдат оповестени от политическото ръководство, предаде БНТ.

Вчера народният представител от ДПС Делян Пеевски попита защо няма информация за дела с висок обществен интерес.

Главният секретар на МВР Живко Коцев каза, че в различни служби на вътрешното ведомство са постъпвали сигнали по отношение на президентството.

Гл. комисар Живко Коцев: Хората очакват от нас да решим проблемите им

"Предварителните сведения потвърждават, че са постъпвали такива сигнали. Очаквам окончателен доклад да ми се представи, да стане ясно какъв е техният брой, в кои структури са подавани, какъв е техният характер и едва тогава и едва тогава можем да дадем пълната информация, за какви случаи, за какво касае, къде са постъпвали, коя служба ги е отработвала и тяхното движение. При всички положения сигналите са отработвани, извършвани са проверки и предполагам, че са докладвани в прокуратурата, това е мое предположение, но такава и е логиката", заяви Живко Коцев.

Главният секретар на МВР каза още, че е формирана работна група в МВР, която да осигури прилагането на мерките, свързани с Шенген и опазването на външните граници на Европейския съюз. Главният секретар Живко Коцев, заместник-главният секретар Димитър Калганджиев приеха отчета на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водещи новини

Още новини